On ollut mukavan rauhallinen joulu. Mitään ei ole ollut pakko tehdä. Ei lukea kokeeseen, hankkia lahjoja, tehdä kortteja tai vääntää juhlaruokia. Voinut nukkua ja levätä kunnolla. Henkilökohtaisesti en edes tiedä mikä päivä tänään on. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että kohta vaihtuu vuosi. Aivan mahtavaa. Selvisin muka ihan oikeasti tästä vuodesta, eikä aina välillä edes tehnyt tiukkaakaan. Toivon mukaan kaikilla muillakin on mennyt joulu mukavissa merkeissä. Näille parille viimeiselle päivälle ennen uutta vuotta toivotan oikein onnellista joulunloppua kaikille! Nauttikaa ja eläkää ihmisiksi tai eläimiksi. Kukin tavallaan.

DSC00624-normal.jpg

 

Itse jouluaatto meni meidän perheellä normaaliin tapaan. Paistettiin 8,5 kilon kinkku, jota Rosa ei ilmeisesti olisi halunnut jakaa meidän muiden kanssa. Urheasti se yritti sitä vahtia. Aina kun joku meni kinkun luokse juoksi koira vauhdilla perään. "Mun mun mun, ei saa syödä!" Kinkku tuli kuitenkin syötyä ja Rosakin sai melko suuren osan. Luut, rasvat ja kerjäyskatseen tulokset. Ollaan naureskeltu sitä, että Rosan isku-onnistumisprosentti olisi varmasti 60% luokkaa. Yhtä korkealla kuin niilinkrokotiileillä. Ei ihmekään kun sillä on pari kiloa liikaa kertynyt vyötärölle. Kissaa kinkku ei paljoa kiinnostanut. Joulukuusi senkin edestä. Tänä vuona Misu ei kyllä onnistunut kaatamaan sitä kuten aikaisempina vuosina. Vesitettiin julmasti katin perinteet käyttämällä kissan karkotetta kuusen juureen. Pettymys oli kissalle suuri, mutta siitäkin huolimatta kaato yritystä oli.

Jouluaattona tuli katsottua Joulupukki ja noitarumpu perheen kesken. Sekä Rölli. Olen sen viimeksi katsonut silloin kun se tuli elokuvateattereihin, joskus oikein pienenä lapsena. Aloimme katsomaan sitä aika lopusta. Muisteltiin sitten siinä, että joku tyyppihän muuttui kalkkunaksi jossakin vaiheessa. Piti sitten aloittaa elokuva alusta. Niinhän siinä kävi. Oikein komea valkoinen kalkkuna tuli Röllien kuninkaasta sen kuoltua. Elokuvien jälkeen lähdettiin saunomaan. Tietysti tytöt ensin. Illalla sitten lopulta aukaisimme lahjat. Lahja saalis oli aika runsas. Itse sain viltin, kaksi kirjaa, hajuvesiä, kuulokkeet (Ilmeisesti veli ei jaksa enää kuunnella kirkumisiani :D), ihanan sydänkorun, kissa patsaan, pehmo pigviinin syödyn tilalle ja I love you kauneudenhoitotuotteita. Pukki ei valitettavasti uskaltanut näyttäytyä meille kauhukakaroille.

 

DSC00654-normal.jpg

DSC00659-normal.jpg

DSC00666-normal.jpg

Akarn

P.S Jos meidän elukoilta kysytään joulu on erittäin raskasta aikaa. Niin paljon hälinää ja meuhkaamista. Kaikki tutut tavat rikkoontuvat. Seurauksena oli, että molemmat ötökät olivat aika poikki illalla kun kaikki hömpötykset oli hoidettu.

DSC00643-normal.jpg