Onko mahdollista, että kun on tarpeeksi kauan lievästi kipeä, ei enää osaa erottaa kivuttomuutta kivusta? Minulle on nyt pari kertaa käynyt niin, että kun olen ottanut buranan, jostakin muusta syystä. Päänsärystä useimmiten, muuttuu minun koko olemus. Maailma kirkastuu, jaksan enemmän, pystyn nauramaan.

Eilen oli taas sellainen hölmö päivä. Oli todella kuumeinen olo, mutta ei ollut kuumetta. Odotin ja tiesin herääväni aamulla taas hiestä märkänä. Illalla särki päätä, aamulla särki edelleen, otin buranan ja PAM! Maailma oli taas kirkaampi ja kivempi paikka elää. Nyt, ainakin kuuden tunnin kuluttua, on taas tosi töhnänen olo. Ajatus ei kulje, muisti ei pelaa häiritsevisä määrin. Kultakalakin muistaa tutkimusten mukaan minua paremmin, sentään kokonaiset viisi minuuttia. Unohdan kesken tekemisen mitä olinkaan tekemässä, puolen tunnin päästä nään avonaisen pussin pöydällä ja tiedän, että taas meni tosi hyvin. Se on hyvä syyttää Crohnin tautia aina kun menee jokin huonosti. Kun ei jaksa, kun niveliä särkee, aivot ei toimi, oksentelet mahahappoja, kun on huono olo, ahdistaa, inhottaa ja väsyttää, väsyttää ja väsyttää ja sulla on kova tiiliskivi kyljessä lonkan kohdalla. Ja minun tauti on ilmeisesti vielä lievä versio... Paskat.

Koulussa taas junnaa. Yllätys ihan niin kuin ei olisi koskaan ennenkään junnannut. Rästejä tulee kaatamalla, johon ei kyllä auta viikon lintsaukset tai työpäivät. Kaikkein eniten harmittaa kuitenkin nuo ryhmätyöt, nuo pirun isot ryhmätyöt, joita on kokoajan. En halua olla riippakivenä, en halua, että toisten numerot laskee sen takia, kun mie en vain pysty ja jaksa ja haluan vain keskeyttää tän koulun. En halua, että heille tulee kohtuuttomasti lisätyötä... Ehkä juuri oma koulunkäynti laahaa niin pahasti, kun yritän väkisin painaa noita ryhmätöitä. Jos sitä viikonloppuna saisi viestinnän ja englannin rästit pois. Tällä viikolla siitä ei ole vain tullut yhtään mitään. Ainoa mitä oikeastaan jaksan tehdä on kirjoittaa tänne. Se helpottaa oloa, voin istua ja unohtaa. Oksentaa kaiken pois mielen päältä. Todeta, että nyt sattuu, sille ei voi mitään, mene eteenpäin.

"Forgive me my weakness but I don't know why it's so hard to survive."

DSC04056.jpg

Akarn