Arki, kasa asioita, joita et halua tehdä, mutta teet kuitenkin. Minulle vuoden vaihde oli aivan upea, ehkä turhankin upea, sillä nyt kun kaiken taas kuuluisi mennä normaalisti eteenpäin maailma tuntuu harmaalta ja tylsältä. Luokkakaverien naamat ärsyttävät, opetus piinaa, enkä tänään edes mennyt tunneille ja nyt on keskiviikko. Koulua takana kolme päivää... Olen kuitenkin itsenäisesti opiskellut asioita eteenpäin, epiteelejä, sidekudosta ja englantia, ja vetänyt viinaa. Maanantaina siiderit, tiistaina Doodleysit, tänään Baileysia. Huomenna varmaan niitä pikkupulloja. Viinan makuun tottuu. Ennen en tykännyt siitä yhtään, mutta nyt silläkään ei ole enää väliä, alas menee joka tapauksessa. Tänää on ollut helppo päivä. Juurikin sen takia kun lintsasin tunnit. En koe, että niille on mitää järkeä mennä. En saa niistä tunneista mitään irti, opin enemmä lukemalla yhden 5 minuutin wikipedia artikkelin kuin kuuntelemalla sitä opetusta puoli tuntia. Kävin kuitenkin koiran kanssa koululla tulostamassa papereita ja palauttamassa lainauksia, ettei nyt sentää koko päivää olla kotona maattu.

Juhlistin uutta vuotta ja loppiaista ystävän kanssa. Ja tunnelma oli, miten sen nyt sanoisin, kuin "Vain päivä elämää". Ei menneisyyttä, ei tulevaisuutta. Oli niin pirun helppoa olla ja tämä mahakin... Se tuntuu tykkäävän viinasta, ei satu, ei käy kipeää. Voi syödä, voi olla, ainakin melkein. Tapasin uutena vuotena miehen ja taisin ainakin melkein ihastua. Naurut sille. Yläkerta on erikoistunut näihin vitseihin. Se tykkää katsoa sivusta, kun matto vedetään alta, kallio sortuu, ruohon korsi pettää tai vain testata kuinka monta iskua kestät vyön alle. Se on elämää, ei se saa olla hauskaa.

Kuten se yks päivä, ennen joulua. Ensimmäinen päivä sinä viikkona, kun olin suhteellisen kivuton ja nautin taas hengittämisestä. "Älä jumalauta seiso siinä." Usko pois, jos se olisi niin helppoa, en olisi seisonut siinä, en olisi ollut lähimaillakaan. Olisin ollut maan alla, kukka lannoitteena jo aikoja sitten, mutta kun se ei ole niin helppoa. Ei mikään ole niin helppoa. Toiveet ei toteudu, ei ainakaan niinkuin toivoisit. Aina on joku porsaan reikä, jonka unohdit miettiä, ennen kuin esität toiveesi eteenpäin. Pientä kyynisyyttä ilmassa? Ei, miten niin...

Akarn